woensdag 21 maart 2018

De blauwe bes Ozark blue (? van de groenmoesmarkt geplant. Toch maar in de buurt van de hazelaar, waar hij beschut staat en met 1 zak Pokon speciale kleinfruit aarde met tuinturf, bio. Dat schuijnt echt noodzakelijk te zijn voor blauwe bessen.

Afgedekt met houtsnippers.

Daarna het bed ten noorden van de bessenstruiken schoongemaakt. Er gaat ook Japanse duizendknoop de stenenbak in. Misschien moet ik die uit elkaar halen om die wortel te lijf te gaan.



Gisteravond de jaarvergadering van de vereniging gehad. Meer mensen hebben last van de Japanse duizendknoop. Bij sommigen zit hij vooral in het talud van de NS. Maar er lijkt een evenwicht te zijn met de bramen, waardoor hij niet verder uitbreidt. Wel moet men het hele seizoen hem verwijderen uit de eigen tuin. Ik weet niet hoe het bij mij zit. Als hij daar ook vandaan komt, is het een idee om achterin de tuin, bij het talud, een strook aardperen te zetten.

De tuin schijnt erg droog te zijn; regen verdwijnt vrij snel naar beneden, ondanks jarenlang mulchen. Dat komt door de ligging op een talud, in combinatie met het gegeven dat het grondwater 30 meter diep zit.
Daarom toch gevraagd om een wateraansluiting. Waarschijnlijk ga ik het niet redden met alleen een 1000 liter IBCvat. Dat vat gaat zaterdag komen.